A
tojáspor egy kiváló alternatíva lehet a friss tojások számára, hiszen
hosszabb ideig eltartható és könnyen tárolható. Számos módon felhasználható a
konyhában, például süteményekben, palacsintákban vagy akár omlettben is. Az
első lépés a tojáspor elkészítése. Egyszerűen keverjük össze a megfelelő
mennyiségű vizet a porral, amíg sima masszát nem kapunk. Fontos, hogy jól
keverjük el, hogy ne maradjanak benne csomók. A második lépés a felhasználása
az ételünkben. Ha például sütni szeretnénk vele, egyszerűen keverjük össze a
többi hozzávalóval, ahogyan azt a recept is előírja. Ugyanúgy működik, mint a
friss tojás, csak éppen tartósabb és könnyebben tárolható. Fontos
megjegyezni, hogy ha valamilyen ételnek specifikus tojásszagú kell lennie
(például francia krémes), akkor érdemes lehet friss tojást használni
helyette. Összességében tehát a tojáspor használata praktikus és egyszerű
megoldás lehet a konyhában. Javasolt mindig ellenőrizni az adagolást az adott
recept alapján, hiszen az eltérhet attól, amikor friss tojást használunk.