Tályog A Szájban

 Az
őszi szezon egyik legkedveltebb és legízletesebb zöldsége a sütőtök. Sokan
azonban nem tudják, hogyan kell helyesen megsütni, hogy a legfinomabb legyen
az íze. A sütőtök sütése nem bonyolult feladat, csak pár apró trükkel és
néhány egyszerű lépéssel garantáltan tökéletesre sül. Először is válasszunk
egy érett, jó minőségű sütőtököt. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk ketté és
távolítsuk el a magokat és a héjat. A következő lépésben vágjuk fel kisebb
darabokra vagy szeletekre a húst. Ha szeletekre vágtuk a tököt, kenjük meg
egy kevés olívaolajjal, hintjük meg sóval és frissen őrölt borssal. Ha
darabokra vágtuk, akkor lehetőségünk van fűszereket is használni, például
fahéjat, szerecsendiót vagy gyömbért. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd
helyezzük rá a tököt egy tepsiben vagy tepsibe. Süsd kb. 30-40 percig, amíg
puha és aranybarna nem lesz. Ha szeretnénk még tovább fokozni az ízeket,
készíthetünk hozzá egy finom joghurtos öntetet vagy megszórhatjuk pirított
dióval vagy tökmaggal. Összességében tehát a sütőtök sütése nem igényel
bonyolult konyhai tudást. Csak pár alaplépést kell betartani, és hamarosan
élvezhetjük az őszi ízek gazdagságát ezzel az egyszerű, de annál finomabb
zöldséggel. Jó étvágyat!