A rozmarin egy nagyon népszerű és ízletes fűszernövény,
amelyet már évszázadok óta használnak a konyhában és az egészségügyben is. A
szárított rozmarint könnyen beszerezhetjük a boltokban vagy akár otthon is
elkészíthetjük. Először is, fontos megemlíteni, hogy a rozmarin tele van
antioxidánsokkal és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal, így hozzájárulhat az
immunrendszer erősítéséhez és a betegségek megelőzéséhez. Emellett segíthet
csökkenteni a stresszt, javítani a memóriát és támogatni az emésztést is. A
szárított rozmarint könnyen elkészíthetjük otthon is. Először válasszunk
friss, minőségi rozmarint, majd mossuk meg alaposan és szárítsuk meg
alaposan. Ezután távolítsuk el a leveleket az ágaktól és hagyjuk megszáradni
egy papírtörlőn vagy szárítógépben. Végül zúzzuk össze a leveleket és
tároljuk légmentesen zárható üvegben. Használata során ne feledkezzünk meg
arról, hogy a szárított rozmarint kevésbé intenzív ízű, mint a friss
változat, ezért érdemes kevesebbet használni belőle a receptekben. Próbáljuk
ki például húsételekhez, levesekhez vagy akár süteményekbe is. Összességében
elmondható, hogy a szárított rozmarin nem csak finom és aromás ízeket ad az
ételeinknek, hanem egészségünkre is pozitív hatással lehet. Érdemes tehát
bevezetni az étrendünkbe ezt az ősi fűszernövényt!