A szolikrém egy
igazán finom és krémes édesség, amelyet leginkább sütemények, torták vagy
palacsinták töltésére használnak. A szolikrém elkészítése nem bonyolult, és
az alapanyagokat könnyen beszerezhetjük a helyi boltokban. Az első lépés a
szolikrém elkészítéséhez az alapanyagok összegyűjtése. Szükségünk lesz vajra,
cukorra, tejszínre és vaníliás cukorra. Ezeket egy lábasba tesszük és lassú
tűzön kevergetve összeolvasztjuk, amíg egy sima, krémes állagú masszát
kapunk. Fontos, hogy ne hagyjuk magára a lábast, mert könnyen odaég az
alapanyagok. Amikor már megfelelő állagú a szolikrémünk, levesszük a tűzről
és hagyjuk kihűlni. A hideg szolikrémet könnyedén felhasználhatjuk különböző
édességek elkészítéséhez. Például kenhetjük piskóták közé, vagy töltésnek
használhatjuk a süteményekben. A legjobb szolikrém titka az egyszerűségében
rejlik. Nem kell hozzá sok idő vagy különleges alapanyagok, mégis
fantasztikus ízt ad az édességeknek. Próbáljátok ki ti is otthon, és
garantáltan el lesztek ragadtatva a végeredménytől!