Az edamame egy japán szója hüvelyes,
amely egyre népszerűbbé válik a világ különböző részein. Egyre több
étteremben és szupermarketben találkozhatunk vele, de otthon is könnyedén
elkészíthetjük. 1. Mi is az edamame? Az edamame egy fiatal zöld szójabab,
amelyet egész hüvelyében fogyasztunk. Általában feldarabolva kerül az
asztalra, és enyhén sózva vagy fűszerezve tálalják. 2. Egészségügyi előnyök:
Az edamame rendkívül tápláló élelmiszer, tele van fehérjével, rosttal és
vitaminokkal. Segít csökkenteni a koleszterinszintet, támogatja az emésztést
és javítja az immunrendszer működését. 3. Hogyan készítsük el otthon? Az
edamame egyszerűen elkészíthető. Először forraljunk fel vizet egy lábosban,
majd adjuk hozzá az edamame babokat 2-3 percig. Szűrjük le őket, majd
öblítsük le hideg vízzel. Végül sózzuk vagy fűszerezzük ízlés szerint. 4.
Hogyan fogyasszuk? Az edamame-t lehet snackként ropogtatni, salátákba
keverni, vagy akár rizs vagy tészta mellé is tálalhatjuk. Kiváló
alternatívája a chipsnek vagy más egészségtelen nasiknak. 5. Hol található
meg? Az edamame-t ma már könnyedén beszerezhetjük szinte bármelyik nagyobb
szupermarketben vagy ázsiai élelmiszerboltban. Emellett sok étterem is
felkínálja ezt az egészséges opciót az étlapján. Az edamame ízletes és
tápláló csemegéje lehet bármilyen étkezésnek, és könnyen beilleszthető az
egészséges étrendbe. Próbáld ki te is otthon vagy keresd a következő
étteremlátogatás alkalmával!