Borbolya Fajták

 A bor egy olyan ital, amely szerves részét képezi a
kultúránknak és az étkezési szokásainknak. A bor készítése során kiemelkedő
fontossággal bírnak az alapanyagok, azaz a szőlőfajták. A borászatban a
legelterjedtebb és legnépszerűbb fajták közül kerülnek ki a különböző borok,
amelyek ízvilágát és karakterét meghatározzák. Az egyik legnépszerűbb
szőlőfajta a Merlot, amely könnyen befogadható ízvilága miatt nagyon kedvelt.
A Merlot bogyói vöröses színűek, és gyümölcsös aromájuk van, ami teszik őket ideálissá
borkészítésre. Egy másik elterjedt fajta a Cabernet Sauvignon, amely nagy
testességével és hosszú utóízével hívogatóvá teszi azt. Az előzőek mellett
érdemes megemlíteni a Chardonnay-t is, amely egy fehérbor fajta. A Chardonnay
bogyói sárgás-zöldek, és változatos ízviláguk miatt széles körben
felhasználhatók a borkészítésnél. Ezenkívül ne feledkezzünk meg a Pinot
Noir-ról sem, amely egy finom vörösbor fajta, gyümölcsös aromával és lágy
tanninokkal. Fontos megemlíteni továbbá az olasz Sangiovese-t is, amely
Olaszországban nagyon népszerű vörösbor fajta. A Sangiovese bogyói nagyobbak
és vékonyabb héjúak, így fűszeres ízük van. Összességében tehát rengeteg
különböző borfajta létezik a világon, mindegyik más-más területen vagy
országban népszerű. Fontos azonban megjegyezni, hogy mindenki más-más
ízlésvilággal rendelkezik, így érdemes kísérletezni és felfedezni az egyes
borfajták jellegzetességeit és ízvilágát.Így mindenki megtalálhatja azt a
fajtát, ami igazán tetszik neki.